De garens van de scheepjes cal 2019

In een vorig blog bericht vertelde ik jullie al dat Scheepjes dit jaar weer komt met een nieuwe cal deken, de Rozeta cal.
Echt een super mooie deken gaan we deze keer weer maken, en in die deken worden zoals gebruikelijk weer nieuwe technieken toegepast om er weer een leuke en uitdagende cal van te maken.


Ik ga uiteraard ook weer mee doen met deze cal, en mijn pakketten zijn inmiddels besteld. Ik ga de Twilight versie maken in zowel de color crafter al in de our tribe variant.
Omdat ik op de facebook groep van Scheepjes regelmatig de vraag voorbij zag komen wat het verschil is tussen beide garens, heb ik voor beide garens ook een review video opgenomen om te laten zien wat voor soort garen er gebruikt wordt, en wat het garen precies is.

Color Crafter

De color crafter is een acryl draad geschikt voor naald 4 volgens het label.
In mijn review video ga ik met 3 verschillende maten ook testhaken met het garen zodat jullie kunnen zien hoe het garen haakt en valt met de verschillende maten naalden.
Het draadje van de color crafter voelt lekker zacht aan, en heeft een hele lichte glans. Het is verkrijgbaar in 93 kleuren, en heeft ook nog een gemĂȘleerde variant namelijke de velvet die nog eens in 20 kleuren verkrijgbaar is.
Het garen haakt echt heel lekker, toen ik net kennis maakte met het garen was ik niet echt heel erg positief gestemd over het garen, maar nu ik er vaker mee gewerkt heb, ben ik toch wel erg fan geworden van het garen.
Je moet het echt leren waarderen zoals ik ook dat ook zeg in mijn video.
Het garen houd zich heel erg goed na het wassen. Al mijn projecten was ik in de wasmachine op een wolwasprogramma, en ik maak gebruik van een speciaal wolwasmiddel. Ik gebruik dus geen standaard wasmiddel of wasverzachter voor mijn projecten maar echt een speciaal wasmiddel. Hierdoor blijft zowel jouw garen als jouw project langer mooi.

De review video van de Color Crafter kan je hier vinden. Hier vertel ik nog even wat meer over het garen en ga ik dus ook een stukje testhaken.

Wil jij het garen kopen? Dan kan je dat doen door deze link te gebruiken.
Als je het via die link besteld, dan steun je mij ook een beetje doordat ik commissie krijg over jouw aankoopbedrag. Dit kost jou verder niks extra’s, maar je helpt mij daarmee dus wel een beetje.


Our Tribe

Our Tribe is een garen wat door Scheepjes op de markt is gebracht als sokkengaren.
Het bestaat uit 70% superwash merino wol en 30% polyamide.
Door de superwash merino kan je dit garen prima wassen in de wasmachine omdat het tegen een stootje kan, en daardoor dus ook uitermate geschikt is om sokken mee te maken. Die moeten tenslotte ook tegen heel wat stootjes kunnen.
Het Our Tribe garen is tot stand gekomen door de bloggersclub van Scheepjes. Dit is een groep personen die veel ontwerpen maken met de scheepjesgarens, en zich ook aan scheepjes hebben verbonden. Dit is dus de “tribe” van scheepjes, waardoor de naam van het garen ook perfect erbij past. Elk van deze personen hebben zelf kleurtjes uitgekozen, en met die kleuren is het garen gemaakt. Dit geeft het garen een hele mooie samenstelling qua kleuren en een heel mooi verloop. Elke kleursamenstelling heeft een naam gekregen van de persoon die de kleuren uitgezocht heeft. De naam verwijst naar het blog van die persoon.
Echt heel mooi dat scheepjes zo laat zien enorm blij te zijn met hun bloggers club door middel een garen cadeau te doen aan elke persoon van de club.
Ook van dit garen heb ik een review video opgenomen die je hier kunt bekijken.
Het garen haakt echt heel lekker, en het is wel even wennen voor mij om te werken met zo’n dun draadje.
Het garen voelt echt heerlijk zacht aan, en het kleurverloop is echt prachtig. Het garen glijd ook echt super over je haaknaald heen, en werkt daardoor echt heel prettig.
Er zit een lichte pluis op het garen, en het garen voelt totaal niet pikkerig aan. Vaak met sokkengarens voelt het heel stug en stroef aan, maar dat is bij dit garen totaal niet zo. Dit komt uiteraard door de samenstelling van het garen.


Mocht je nou na het zien van mijn review video, en na het lezen van dit bericht het garen willen aanschaffen? Dat kan!
Ik zou het dan zeer waarderen als je dat doet door middel van deze link.
Je steunt mij daar dus een beetje mee dan door de commissie die ik krijg over jouw aankopen, zonder dat het jouw iets extra’s kost.


Ik hoop door dit blogbericht wat meer duidelijkheid te hebben kunnen geven, en ook door mijn review video’s, over beide garens. Dan kan je dus al goed voorbereid een keus maken met welk pakket je eventueel mee gaan doen met de komende cal.
Ik ga dus met beide varianten de Twilight versie maken, en ik kijk er echt al enorm naar uit.
Mocht jij nog een pakket willen kopen, dan kan je dat ook doen door middel van deze link. Wees alleen wel snel wat de pakketten vliegen overal de deur uit.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *