Gehaakte tas van Simply Haken.

De tas uit het tijdschrift Simply Haken.

De nieuwe Simply Haken:

In de nieuwste editie van Simply haken van Februari Maart zag ik een geweldig project staan. De gehaakte tas zoals hierboven te zien is.
Ik was gelijk verkocht en wou deze tas maken.
Nadat ik het artikel en het bijbehorende patroon goed bestudeerd had ben ik in mijn voorraad garen gedoken (en das niet weinig) en heb ik wat leuke kleurtjes en bolletjes uitgekozen.
De originele tas is gemaakt met acryl garen, en naald 2.5, ik had zelf al besloten deze tas te willen gaan maken met katoen. Dit omdat katoen niet enorm gaat uithangen, en bij acryl is dat wel het geval.

Mijn uitgekozen kleurtjes en bolletjes katoen.De start van de tas

Nadat ik mijn garen en kleurtjes uitgekozen had, ging ik lekker aan de slag.
En al gauw kwam ik er weer achter dat patronen in tijdschriften niet altijd op de gemakkelijkste manier staan uitgelegd.
Het gehele patroon van de tas was beschreven aan de hand van teltekeningen. Nu heb ik daar over het algemeen geen problemen mee, maar voor de bodem van de tas moest je elke ronde ook gaan meerderen.
Na het flink te hebben bestudeerd, uiteindelijk weten uit te vogelen hoeveel steken ik mee moest beginnen, en ook waar ik moest meerderen.
Dus eindelijk kon ik aan de slag, en ook had ik besloten dat ik deze tas wou gaan gebruiken voor de Handwerkbeurs in Zwolle waar ik 16 februari heen zou gaan. Dus ik had een krappe 5 dagen om deze tas te maken.

Het begin van de bodem.


Lekker aan de slag:

Zodra ik eenmaal door had waar ik in het patroon moest meerderen voor de bodem had ik de slag lekker te pakken. De bodem van de tas vorderde gestaagd. En voor ik het in de gaten had, had ik een paar uurtjes later al de bodem klaar. Dit ging echt verrassend snel. Hier hou ik van haha.

De bodem is klaar en de eerste toeren van de zijkant zijn gemaakt.De start van de zijkant

Nadat de bodem klaar was, kon ik lekker aan de slag met de zijkant.
Hier moest ik wel enorm veel tellen en opletten, om het patroon goed uit te laten komen. Dus na elk patroondeel weer goed op de tekening kijken of ik nog steeds goed ging. En gelukkig ging ik dat.
Het haken met 2 draden tegelijk is ook wel altijd een enorme uitdaging, maar echt super leuk om te doen.

De zijkant ontstaat gestaagd


De zijkant groeit lekker

De zijkant ontstond lekker snel ook. Voor ik het wist had ik alweer een nieuwe toer gestart en kort erna was die alweer klaar. Ik had er dus lekker de vaart in.
Het patroon haakt ook super lekker weg als je hem eenmaal door hebt.
De zijkant van de tas groeide lekker en het werd daardoor ook steeds wat lastiger om aan zo’n groot project te werken. De tas had inmiddels al een flink formaat bereikt.

Eindresultaat van de tasDe tas is af

Uiteindelijk heb ik er voor gekozen om het bovenste stuk van het patroon niet te gaan gebruiken in mijn tas, en ook om er geen rugtas van te maken maar een schoudertas. Mijn tas was inmiddels al zo groot, dat ik dus besloot het aan te gaan passen.
De schouderband heb ik deels volgens het patroon gehaakt, het uiteindelijke patroon wat erin zit heb ik zelf bedacht aan de hand van het bestaande patroon. Altijd erg leuk om patronen aan te passen naar je eigen wens.
Ook het koord wat door de tas loopt om de tas dicht te maken had ik iets anders gemaakt. Ik heb met beide kleuren 2 lange lossekettingen gemaakt en deze aan elkaar vast geknoopt en door de tas heen geregen.
Aan beide uiteinden een leuk kwastje bevestig en de schouderband vast gemaakt aan de tas.
Ik ben in totaal 3 dagen bezig geweest met het maken van deze tas. Dus hij was mooi op tijd klaar voor de Handwerkbeurs.
En daar heb ik hem ook volop gebruikt. Er kan echt enorm veel in de tas, dus het is een lekkere ruime wolshop tas geworden.
De uiteindelijke afmeting van de tas is een stuk groter dan het originele patroon aangaf.
Mijn bodem is ruim 40 cm geworden, en de hoogte van de tas ruim 50 cm.

Ontwerpen

Door deze tas heb ik ook volop inspiratie gekregen om een soortgelijke tas zelf te gaan ontwerpen.
Ik heb er een mooi programma voor dus binnenkort ga ik eens lekker aan de slag hiermee.
Uiteraard als het patroon klaar is zal ik dat gaan filmen als tutorial voor op mijn youtube kanaal.
En ook hier zal ik dan een blog schrijven over die tas voorzien met teltekeningen en al.

Dit was dus weer een zeer geslaagd project om te maken. Het heeft mij weer genoeg inspiratie gegeven om er zelf eentje te ontwerpen.
En zo is er weer een project toegevoegd aan

Mike’s Creatieve Wereld.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.