Nieuw Scheepjes Garen

Ik ben al jaren enorme fan van het merk Scheepjes. Dit is een Nederlands garenmerk, en zij hebben echt de meest gave garens in uiteenlopende kleuren.
Nu hebben zij onlangs een nieuw garen toegevoegd aan hun garenlijn, en wat is dat een enorm gaaf garen zeg!
Ik was al enorme fan van de Whirl, en nu komen zij met de Whirligig.


De samenstelling is echt super! 80% virgin wool en 20% alpaca wol.
En het mooiste is; ik kan er tegen!
Ik reageer altijd heftig op wol producten, dus ik was ook wel licht gespannen bij de aanschaf van dit garen, maar echt, ik kan het prima aanraken en ik kan er zelfs mee knuffelen! Hoe gaaf!

Het garen is echt super zacht, en dat komt uiteraard door de samenstelling.
En net zoals bij de Whirl, is het kleurverloop van de Whirligig echt super mooi en heel subtiel.
Het is een getwijnde draad, en door elke keer 1 draadje te veranderen qua kleur krijg je een heel mooi langzaam kleurverloop, en dat is echt zo uniek aan dit garen.


De Whirligig heeft maar liefst 1000 meter aan garen op de bol en weegt 450 gram.
Net zoals bij de Whirl, is er ook bij de Whirligig een aantal Whirligigettes waarmee je jouw Whirligig kan vergroten. Mocht je voor jouw project net niet voldoende hebben aan 1000 meter dan kan je dus wat extra toevoegen met de Whirligigette.

De samenstelling van beide is hetzelfde, enige verschil is dat de Whirligigette in 1 kleur is. Uiteraard zijn er verschillende kleurtjes, en zijn ze daarom perfect te combineren met de Whirligig.


Ik ben echt weer enorm blij met deze garen toevoeging aan de al fantastische lijn garens van Scheepjes. Elke keer weer weet Scheepjes een onwijs mooi en kwalitatief goed garen op de markt te brengen.
En dit garen is ook weer een enorme aanwinst.
Met deze garenlijn, gaat Scheepjes het luxere segment in, en daar hangt uiteraard een prijskaartje aan. Maar persoonlijk vind ik die echt perfect passen bij dit garen.
De Whirligig wordt verkocht rond de 80 euro, en ja dat is best aan de prijs, maar door de samenstelling van het garen is dit echt betaalbaar.
De Whirligigette is rond de 15 euro.

Ik ga nu heel hard bedenken wat ik met dit garen ga maken, want het kriebelt echt om er mee aan de slag te gaan, en niet door de allergische reactie want die is er niet 😉

Ik heb ook van dit garen een review video gemaakt voor op mijn Youtube kanaal. Daarin vertel ik ook over het garen en ga ik ook een stukje testhaken.
Ben je benieuwd naar die video? Dan kan je hem hier bekijken.
Wil jij het garen ook bestellen? Klik dan hier

Ik ga lekker bedenken wat ik ga maken van dit geweldige garen, en ook kijken of ik er iets van maken kan wat tutorial waardig is voor op YouTube.
Tot die tijd ga ik de bollen lekker knuffelen en genieten van het garen.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.