Scheepjes Chunky Monkey

Een paar weken geleden heeft Scheepjes een nieuw garen uitgebracht, en als echte fan van het merk Scheepjes moest ik uiteraard ook dit garen hebben.

Het nieuwe garen chunky monkey is een 100% premium acryl garen wat ook nog eens anti pilling is en een lekkere dikke draad heeft.

Met maar liefst 93 kleuren heb je ook een enorme keus en zit er ook altijd wel een kleur voor je bij.

Anti pilling betekend dat de draad dus zo behandeld is dat het eigenlijk onmogelijk moet zijn dat na het wassen en bij flink gebruik, de draad altijd mooi moet blijven. Er zal dus geen vorming van pluis of iets dergelijks moeten komen.
En met mijn eerste indruk, lijkt dit ook echt het geval te zijn. Ik heb tijdens en na het testhaken de draad flink “mishandeld” en waar andere draden toch iets van slijtage laten zien of beginnen te pluizen, behoud chunky monkey zijn oorspronkelijke structuur zonder lelijk te worden.
Ook voelt het garen echt heerlijk zacht aan, echt veel zachter dan een “normaal” acryl draadje.
En het is een dikke draad geschikt voor naald 5 dus haakt ook nog eens lekker snel weg.

Al met al heeft scheepjes echt weer een pareltje op de markt gebracht, en moet ik mijn favoriete garen dus weer gaan bijstellen. Chunky monkey staat nu hoog op mijn favoriete lijst, en mijn handen kriebelen ook om er mee aan de slag te gaan.
Voor het eerst denk ik nu ook aan een brei project ipv een haakproject met dit garen. Dus ik ga eens even heel goed nadenken wat ik er mee ga breien. Ik denk zelf al richting fair isle breien, maar daar ga ik mij dan eerst nog even wat meer in verdiepen.

Ik heb uiteraard ook een een review video gemaakt van dit garen. Deze kan je hier terug vinden op mijn youtube kanaal.
Wil je het garen ook kopen? Klik dan hier. Door het via deze link te bestellen steun je mij ook een klein beetje.

Kortom, de chunky Monkey is weer een topper van een garen en ook echt weer een hele mooie aanvulling aan,

Mike’s Creatieve Wereld

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *