Scheepjes Whirl en Whirlette

Ik heb al een behoorlijk lange tijd een aardige hoeveelheid aan Scheepjes Whirl en Whirlette in huis, maar mezelf nog nooit de tijd gegund om voor jullie een review te maken van dit garen.
Nu is dan eindelijk de tijd gekomen om hier tijd voor vrij te maken.


Een kleine greep uit mijn collectie


De Scheepjes Whirl en Whirlette bestaan alweer een aardig tijdje, en behoord ook echt tot 1 van mijn favorieten van het merk Scheepjes.
Het is echt een geweldig garen om mee te werken, en ook de samenstelling van het garen is om van te smullen.
Zowel de Whirl als de Whirlette bestaan beide uit 60% katoen en 40% acryl.
Dit maakt het garen lekker zacht van structuur en ook stevig door de katoen.
Het valt erg soepel en is ook luchtig wat het echt perfect maakt voor omslagdoeken, truitjes en andere kledingstukken.
Ook leent het garen zich perfect om dekens mee te maken.

De keus qua kleuren is echt enorm!
Van de Whirl zijn er maar liefst 54 kleurencombinaties om uit te kiezen, en van de Whirlette 19. Zo is er voor iedereen wel een Whirl om mee aan de slag te gaan.
Ook is er nog een variant die bestaat uit 70% katoen en 30% wol namelijk de Woolly Whirl. Ook deze zijn heerlijk om mee te werken.
Zelf ben ik altijd een beetje huiverig met wol aangezien ik hier niet goed tegen kan, maar de wol in dit garen kan ik prima verdragen waardoor ik ook dus met een gerust hart deze variant kan gebruiken.


En dan heb je ook de Ombre variant van de Whirl nog. Deze variant heeft een nog subtieler kleur verloop dan de “reguliere” variant.
Bij de Ombre Whirl is het verloop namelijk in tinten van 1 kleur. Bij de “reguliere” Whirl heb je een verloop van verschillende kleuren, en bij de Ombre gaat de kleur per tint iets lichter of donkerder worden. Ook dit past perfect in de collectie van dit geweldige garen!


En om deze garenlijn helemaal compleet te maken, heeft Scheepjes ook nog 19 bijpassende kleuren Whirlette toegevoegd.
Dit zijn de kleine cakejes in 1 kleur, die je kan combineren met de Whirl om zo je project nog iets te kunnen vergroten of om een klein beetje extra te geven.
De samenstelling van het garen is precies hetzelfde als van de Whirl waardoor je het perfect met elkaar kunt combineren.


Een kleine greep uit mijn collectie van Whirlette

En zoals we gewend zijn bij Scheepjes heeft ook deze garenlijn hele leuke creatieve namen mee gekregen.
De namen bestaan uit heerlijke combinaties die je doen denken aan verrukkelijke smaken van bijvoorbeeld ijsjes, of taarten.
Je zou er bijna trek van krijgen haha.
Er is voor mij echt geen enkel Whirl die ik niet mooi vind, en ik bruis daardoor ook echt van de idee├źn om uit te gaan voeren met dit geweldige garen.

Ik kon het ook niet laten om een video op te nemen met dit garen. In die video geef ik informatie over het garen, en ga ik ook testhaken.
Benieuwd naar die video? Die kan je hier bekijken.
Wil jij na het zien van de video het garen kopen? Klik dan hier, door het via deze link te bestellen steun je mij ook een klein beetje.

Kortom, Scheepjes heeft met dit garen echt een pareltje in hun collectie.
En daarmee heb ik ook een pareltje in:

Mike’s Creatieve Wereld

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.