Youtube avontuur

Het avontuur begint

19 juli 2018 maakte ik de stap om een eigen Youtube kanaal te gaan starten.
Na lang aandringen van een aantal personen heb ik mij dan laten overhalen en had ik een kanaal aangemaakt.
Maar ja, een kanaal is leuk, maar zonder video’s en abonnees ben je uiteraard nergens.
Dus besloot ik mijn eerste video op te gaan nemen.
De eerste video werd mijn “voorstel” video.

De making off de eerste video

Nogal onwennig en wat knullig, plaatste ik mijn telefoon (daar filmde ik toen mee) in een standaard, en begon maar wat te vertellen. Ik had totaal geen idee wat en hoe dus deed maar wat. Na alles opgenomen te hebben met mijn telefoon kwam de leuke klus van het bewerken van de video.
Telefoon aankoppelen aan de pc, en alle video’s overbrengen naar de pc.
Bewerkingsprogramma opstarten en laat het bewerken maar beginnen.
De bewerking ging mij voor een eerste keer redelijk goed af, kwam er alleen al wel snel achter dat de manier van filmen niet goed gegaan was, had mijn telefoon verkeerd gehouden waardoor ik nu in de video veel zwart aan de zijkant had. Maar ach, is mijn eerste video dus dat mag vond ik.
Nadat de hele video gemaakt was ging ik hem even controleren of het allemaal goed gegaan was, en wat bleek? Er zat een watermerk over de video heen. BALEN!!!!
Dit bleek dus te komen doordat ik de gratis versie van het programma gebruikte. Dus toen maar besloten de betaalde versie aan te schaffen. Mazzel als ik had, bleek deze nog in de aanbieding te zijn ook.
Nadat het hele installatieproces van het programma achter de rug was kon ik opnieuw mijn video gaan bewerken. Was mijn eigen gezicht en stem inmiddels al aardig zat geworden, maar ging toch weer vrolijk aan de bak.


Na een aantal uur was ik eindelijk zover en kon ik mijn video gaan uploaden op youtube.
Ik vond dit echt dood eng. Mijn eerste video, hoe zou dit ontvangen worden. En al helemaal als hakende man zo uit de (haak) kast komen.
Toen youtube aangaf dat de video 100% was verwerkt hoefde ik alleen nog maar op de knop publiceren te klikken en dan zou mijn allereerste video online staan en kon iedereen hem bekijken.
Na wat aarzeling drukte ik met een trillende hand op de publicatieknop, en daar stond ie dan. Mijn vuurdoop als Youtuber, mijn allereerste video die ik zelf gemaakt had.

Voorstel video

Reacties

Doordat ik al 2 jaar beheerder ben van de Facebook groep Vonnes Creaties kreeg ik gelijk al een enorme steun. Op de groep werd aangekondigd dat mijn kanaal online was en dat mijn allereerste video er stond. Echt door eng ook. Hoe gaan ze reageren, vinden ze het wel leuk, zet ik mezelf niet voor schut. Allerlei vragen die toen in mij op kwamen.
En toen deed Siem van Made by Siem ook nog een duit in het zakje en begon ook op haar Facebook pagina reclame voor mij te maken.
Vonne en Siem waren tenslotte ook de aanstichters van het tot stand komen van mijn YouTube kanaal, dus zij promoten mijn kanaal ook flink.
En dat was te zien ook. Binnen 24 uur had ik al ruim 700 abonnees op mijn kanaal, en heel veel reacties op de video die ook goed bekeken werd. Ik wist echt niet wat mij overkwam. Iedereen vond het zo leuk dat ik als hakende man een kanaal gestart was. En mijn intentie met mijn kanaal is ook om het taboe wat heerst op de hakende man te doorbreken en weg te halen. En de eerste stap was gezet.
Dit had ik echt nooit durven denken dat het zo goed ontvangen werd, en al gauw besloot ik nog een video te maken.

De 2e video

2 dagen na het verschijnen van mijn eerste video besloot ik gelijk een nieuwe video op te gaan nemen. Dit maal een video over mijn “wolhalla” zoals ik mijn hobbykamer liefkozend noem.
Na 3 opname pogingen (eerste 2 gingen echt vreselijk) stond alles erop en was ik tevreden met wat ik gefilmd had.
Weer alles op de pc zetten en video bewerken en uploaden op Youtube.
En wederom weer heel veel leuke reacties en ook veel kijkers. Mijn abonnees bleven ook binnenkomen. Voor ik het wist ging ik al over de 1000 abonnees heen.
De meest gegeven reactie op mijn 2e video was dat mijn “wolhalla” enorm op een wolwinkel leek hahaha.

Wolhalla video

Bij mijn 2e video hield ik er ook rekening mee dat ik mijn telefoon tijdens het filmen in de goede stand moest houden, en tijdens het bewerken van de video zag ik al dat het er een stuk beter uit zag. Ook wist ik hoe ik een muziekje in mijn video kon plaatsen en dat was ook tevens de geboorte van mijn intro wat vanaf toen in al mijn video’s terug kwam, en wat nu als kenmerkend wordt ervaren van mijn kanaal.

Groei en toekomst

Inmiddels staan er 22 video’s op mijn kanaal en heb ik ruim 1700 abonnees.
Ik heb ook zelfs een gesponsorde video al kunnen maken, en dat in het korte bestaan van mijn kanaal. Het overtreft echt al mijn verwachtingen, voor zover ik die had.
Momenteel ben ik bezig met een reeks van tunisch haken en daar staan inmiddels nu 5 delen van op. De reeks gaat bestaan uit 10 video’s en na deze 10 delen hebben we een tunische sjaal gehaakt met verschillende tunische steken. Dit zijn ook mijn eerste echte tutorials waarmee ik een project maak, en ook hier zijn de reacties echt zeer positief.
Dus ik blijf lekker doorgaan op de manier waar ik het nu op doe. Het bevalt mij uitstekend en ik blijf daarmee dichtbij mezelf.
Voor de toekomst heb ik nog enorm veel plannen. Mijn hoofd stoomt echt over van de ideeën. Ik wil nog het tunische haken verder uitbreiden, met een muts en een mand, en daarnaast ook mezelf nog verder gaan ontwikkelen in het ontwerpen. Deze ontwerpen komen dan ook als tutorials op mijn kanaal te staan.
Ook heb ik het idee om een reeks video’s te gaan maken onder de naam Mike op visite bij……
Hoe en wat het gaat worden hou ik nog even voor mij, maar zodra de tijd rijp is kom ik dat uiteraard melden.
Ook ben ik al druk bezig met het voorbereiden van tutorials over macramé. Dit heb ik ook sinds kort ontdekt en ook dit vind ik ontzettend leuk.
Kortom, ik heb nog heel veel inspiratie en plannen voor mijn kanaal dus kan er voorlopig nog lekker mee aan de slag en jullie voorzien van hopelijk hele leuke video’s.
Ik zie wel wat de toekomst mij brengen gaat, voor als nog geniet ik er enorm van en zolang ik dat blijf doen kan ik jullie lekker verder mee op reis nemen door;

Mike’s Creatieve Wereld

Mijn youtube kanaal

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.